Továbbra sem kapnak egyértelmű tájékoztatást a védőnők

Nemrég írásbeli kérdéssel fordultam Kásler Miklós miniszter úrhoz annak érdekében, hogy tisztázzuk: mi lesz a védőnőknek ígért béremelés sorsa, a dolgozók milyen módon kapják meg a korábban jelzett 21%-os jövedelememelést.

Az írásbeli kérdésemre Rétvári Bence államtitkár úrtól érkezett válasz éppen arra nem tér ki, amire a kérdés irányult. Szépen hangzik az államtitkár úr által leírt béremelési program, azonban ez a gyakorlatban a dolgozókat teljesen máshogy érinti. Egy nemrég megjelent kormányrendelet-módosítás értelmében a védőnői béremelések az alapbér részévé váltak, ezzel több védőnő bére csak pár százalékkal emelkedett, de olyan is előfordult, hogy jövedelemcsökkenés történt.

Sajnálatos, hogy a kormány több bejelentés és panasz ellenére sem rendezi a védőnői béreket, illetve nem hallgatja meg az érintetteket, akik megérdemelnék az egyenes és egyértelmű tájékoztatást.

Kapcsolódó bejegyzés:


Ha elégedett vagy a munkámmal és egyetértesz a céljaimmal, kérlek, 👉aláírásoddal is támogass! Írjunk sikertörténetet április 3-án!

Bana Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s