A magyar falvak utolsó segélykiáltása

A rendszerváltozás egyik legnagyobb vívmánya volt a kezdetben még demokratikus elvek mentén működő önkormányzatiság létrejötte. A kisebb települések és falvak lakói is úgy érezhették, hogy végre kezükbe vehetik saját sorsukat, és elindulhatnak a fejlődés útján. A sikertörténet aztán lassan félrecsúszott, az Orbán-kormány idején pedig egy olyan autoriter rendszerre hajazó működési módszert húztak vizes lepedőként a településekre, amely az önkormányzatokban a saját döntések meghozatalát szinte ellehetetleníti.

Orbán rendszerének legnagyobb vesztesei a falvak, amelyeknek végül a Fidesz által jegyzett önkormányzati törvény adta meg a kegyelemdöfést. A törvény megváltoztatta az önkormányzatok működését, számos feladat- és hatáskört központosítottak, így a települések jóformán szolgaként kullognak a mindenkori hatalmi elit mögött. A polgármesterek lassan képtelenek lesznek a falvakban élők érdekeit képviselni, hiszen a kiskirályként viselkedő fideszes nagyurak azt sugallják: csak akkor lehet zökkenőmentes egy-egy önkormányzat működése, ha az ott élők csettintésre borulnak térdre a Fidesz helyi erős embere előtt.

A Körmend központú választókerületet hatványozottan érintik az önkormányzati rendszer leépítéséből fakadó problémák. Az általam minden esetben következetesen képviselt falvak és aprófalvak lakossága nem ezt a kiszolgáltatottságot érdemli! A legtöbben egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a legfontosabb kérdések helyben, politikai nyomás nélkül dőlnek el.

Megválasztásom esetén egy olyan cselekvési terv kidolgozását vállalom, amely végre felemeli a térségben található falvakat, valamint biztosítja az ott élők egészséges élethez való jogát és tisztességes megélhetését. Mi meghallottuk a magyar falvak utolsó segélykiáltását és meg is mentjük őket!

Számítunk a véleményére! Kérem, töltse ki Ön is a kérdőívünket!


Ha elégedett vagy a munkámmal és egyetértesz a céljaimmal, kérlek, 👉aláírásoddal is támogass! Írjunk sikertörténetet április 3-án!

Bana Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s