Bana Tibor: Több alázatot, Polgármester Úr!

“Körmend polgármestere, Bebes István a Facebookon üzent nekem. Szerinte politikai hasznot kívánok kovácsolni egy közelmúltbeli, szomorú esetből, ami egy körmendi gyalogátkelőhelynél történt a közvilágítás botrányos állapota miatt. A valóság ezzel szemben az, hogy a problémával már a balesetet megelőzően is foglalkoztam. November elején nyilvánosan jeleztem, hogy lakossági megkeresések nyomán személyesen is megvizsgáltam az érintett szakaszokon a közlekedésbiztonsági helyzetet. Miután ez megtörtént, ígéretet tettem arra, hogy „a következő napokban utánajárok az illetékeseknél, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében, mielőtt egy balesetben bárki megsérül”. Levélben kerestem meg polgármester urat, ám választ a mai napig nem kaptam.”

Önmagában szomorú, hogy egy közérdekű kérdésben egy országgyűlési képviselő, aki a körmendiek megkeresésére jár el, nem számíthat a város vezetőjének együttműködésére. Nem szabad, hogy egy közlekedésbiztonsági kérdés politikai ügy legyen. Nem én tettem azzá. Egészen elképesztő, hogy miután az élet sajnos úgy hozta, hogy bekövetkezett az, amitől tartani lehetett, Bebes István önvizsgálat helyett az én lejáratásommal van elfoglalva.

Szeretném jelezni: pártállástól függetlenül rám minden választópolgár és településvezető számíthat, mert arra vállalkoztam, hogy a térségben élők érdekeit képviseljem. Üdvözlöm az önkormányzat közvilágítás megújítását célzó programját is. Ehhez a magam részéről minden politikai támogatást igyekszem megadni. Azonban polgármester úr sem gondolhatja komolyan, hogy amíg ez a folyamat végbe nem megy, addig a jelenlegi állapotok fenntarthatók.

Kérném Bebes Istvánt, hogy felelősséghárítás és üzengetés helyett legyen partner abban, hogy a közvilágítás modernizálásáig találjunk átmeneti megoldásokat, akár forgalomtechnikai, közlekedés-szabályozási eszközöket is igénybe véve. A veszélyhelyzetet haladéktalanul meg kell szüntetni! A város lakói megérdemlik a minőségi közvilágítást Körmend minden pontján. A baleset elszenvedőjének én is mihamarabbi, teljes felépülést kívánok!

Üdvözlettel:

Bana Tibor

Vas megyei országgyűlési képviselő, a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Bana Tibor: Több alázatot, Polgármester Úr!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Bana Tibor: Üdvözlöm, hogy végre érdemi lépések történhetnek a körmendi közvilágítás ügyében! – KÖZÖSEN VAS MEGYÉÉRT EGYESÜLET

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s