Az Ön településén megfelelő a buszközlekedés?

Az elmúlt években sokat foglalkoztam a helyközi buszközlekedés problémáival. Gyakori, visszatérő problémaként érzékelem, hogy sok kistelepülésről nehéz, bizonyos időszakokban pedig lehetetlen tömegközlekedéssel megközelíteni a választókerület nagyobb településeit. Sok nehézséget jelent így a falvakban élők számára a munkába és iskolába járás, a hivatali ügyintézés, az egészségügyi vizsgálatokon való megjelenés, továbbá a szórakozási lehetőségeknek vagy a bevásárlásoknak is korlátokat szabnak a menetrendek.

Akadnak olyan települések, ahonnan hétvégén mindössze egy, esetleg két járat közlekedik a kistelepülés és a legközelebbi nagyobb falu vagy kisváros között. Éppen ezért a következő napokban, hetekben igyekszem megvizsgálni és feltérképezni, hol a legrosszabb a menetrendek kialakítása, hol vannak a legnagyobb a hiányosságok.

Kérem ezért Önöket, hogy jelezzék felém – kommentben vagy akár privát üzenetben -, hogy az Önök településén milyen tömegközlekedési problémák tapasztalhatóak: pl. kevés vagy elégtelen számú járat, hosszú út- és menetidő, nem megfelelő indulási és érkezési idők, valamint hogy Önök szerint milyen járattal, járatokkal szükséges bővíteni a települések közötti tömegközlekedést.

A beérkezett és összegyűjtött jelzések alapján javaslatokkal fogok élni a Volánbusz és a minisztérium felé, hogy valódi 21. századi tömegközlekedést alakíthassunk ki Vas megyében, hogy senkit se érhessen hátrány amiatt, mert kistelepülésen él.

Ha elégedett vagy a munkámmal és egyetértesz a céljaimmal, kérlek, 👉aláírásoddal is támogass! Írjunk sikertörténetet 2022-ben!

Bana Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s