Mi lesz veled, 8-as főút?

“Magam is szorgalmaztam, hogy mihamarabb és az eredeti tervek szerint, azaz 2×2 sávon épüljön meg Körmend és Szentgotthárd között a településeket elkerülő gyorsforgalmi út. Sajnos azóta tudjuk és látjuk, hogy nem így készül el az ún. M80-as, amelyet ráadásul csak útdíj ellenében lehet majd igénybe venni.”

Az M80-as út építése során rengeteg kellemetlenséget kellett elszenvedniük az érintett települések lakóinak és az önkormányzatoknak. A régi 8-as több szakasza elképesztő állagromláson ment keresztül az építkezéssel járó anyag- és teherszállítás, valamint a nehézsúlyú építőgépek forgalma következtében.

Folyamatosan kapcsolatban vagyok az érintett településeken élőkkel, akik rendszeresen beszámoltak róla, hogy az építkezés megkezdése óta mindennapjaik megnehezültek. Állandó por- és zajártalomnak vannak kitéve, ingatlanjaikban károk keletkeztek, értékük csökkent, településeik útjai pedig olyan mértékű károkat szenvedtek, hogy bizonyos esetekben használhatatlanná vagy balesetveszélyessé váltak.

Ezért írásbeli kérdéssel fordultam az innovációért és technológiáért felelős miniszterhez, amelyben tájékoztattam őt a kialakult helyzetről. Arra várok választ tőle, hogy a kormány mikor és milyen módon fogja kárpótolni a térségben élőket, az önkormányzatokat, valamint mikor várható a 8-as számú főút és az arról leágazó mellékutak helyreállítása, felújítása.

Amint megérkezik a válasz, természetesen tájékoztatni fogom Önöket. Addig is keressenek bátran az üggyel vagy bármilyen problémájukkal kapcsolatban! Írásbeli kérdésemet 👉🏻IDE kattintva érhetik el.

Írjunk sikertörténetet! Ha elégedett az eddigi tevékenységemmel, 👉🏻aláírásával támogasson Ön is, hogy indulhassak az előválasztáson!

Bana Tibor

Mindenki Magyarországa Mozgalom

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s