A trianoni békediktátumra emlékezünk

101 éve, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, amely elszakított magyart a magyartól. A fájdalmas döntésnek máig ható következményei vannak.

Bana Tibor és Bedők Zsolt Körmenden, az Országzászlónál emlékeztek meg Trianonról

“Körmenden Bedők Zsolt kampányfőnökömmel emlékeztünk meg a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulójáról az Országzászlónál” – adta hírül Bana Tibor.

Bartakovics Andrea és Orbán Viktor önkormányzati képviselőkkel Szentgotthárdon, a Hősök szobránál helyeztük el az emlékezés koszorúját a trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulója alkalmából

Bana Tibor tavalyi videója a 100 éves évfordulón 👇

Egy talán sokak által kevésbé ismert történelmi eseményre szeretnék rávilágítani: a leghűségesebb falvak hazánk melletti kiállására. Vas megyei országgyűlési képviselőként köszönetet mondok a többségében horvát vagy német nemzetiségűek által lakott leghűségesebb falvaknak, amelyek Trianon után hitet tettek Magyarországhoz tartozásuk mellett, ezért 2014-ben joggal kapták meg ezt a címet.

Ahogy hazánkban is támogatjuk a nemzetiségeket, úgy az elszakított területeken is jár az önrendelkezés az ott élő magyaroknak! Ólmod, Kisnarda, Nagynarda, Alsócsatár, Felsőcsatár, Magyarkeresztes, Németkeresztes, Horvátlövő, Pornóapáti és Szentpéterfa lakói hűségesek voltak Magyarországhoz. Köszönet és tisztelet jár nekik!

Ne feledkezzünk meg Kercaszomorról, a legbátrabb faluról sem! Trianon után Kerca és Szomoróc polgárai is kinyilvánították, hogy Magyarországhoz szeretnének tartozni – ennek érdekében fegyvert is ragadtak. Az őrségi település 2008 óta a legbátrabb falu címet viseli. Köszönet és tisztelet a kercaszomoriaknak!

Tisztelt Honfitársaim! Ma 16 óra 30 perckor álljunk meg egy percre és emlékezzünk a 101 esztendeje aláírt békediktátumra. Legyünk büszkék rá, hogy magyarok vagyunk, bárhol is éljünk, és ne engedjük, hogy politikai érdekek mentén éket verjenek közénk!

„Nem kell beszélni róla sohasem? De mindig, mindig gondoljunk reá!” (Juhász Gyula: Trianon)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s