Bana: Vas megye továbbra is az Orbán-kormány mostohagyermeke

Vas megye hazánk nyugati közlekedési kapuja, ennek ellenére megyénk gyorsforgalmi úthálózatának kiépítettsége siralmas, a mellékutak minősége pedig sok esetben kritikán aluli. Az M86-os autóútra évtizedekig vártak a vasiak, az M8-as korábban 2×2 sávosra ígért, Szentgotthárd és Körmend közötti szakasza helyett pedig csak 2×1 sávra futja az Orbán-kormány részéről. Ráadásul a hamarosan elkészülő M80-as fizetős lesz.

Vas megyei országgyűlési képviselőként szívemen viselem, hogy a megyében élők gyorsan és biztonságosan közlekedhessenek. A jövőben is mindent megteszek annak érdekében, hogy Vas megye délnyugati úthálózata a jelenleginél sokkal dinamikusabban fejlődjön. A Körmenden és térségén áthaladó erős tranzitforgalom mérhető, komoly károkat okozott az emberek egészségében, a környezetterhelésről nem is beszélve.

Lokálpatrióta parlamenti képviselőként néhány hete azt javasoltam, hogy a megyehatáron belül a Vas megyei lakcímkártyával rendelkező állampolgárok ingyenesen közlekedhessenek az M80-as és az M86-os autóutakon. Ennek érdekében írásbeli kérdést nyújtottam be az innovációs és technológiai miniszterhez, amelyben szakmai érvekkel is megindokoltam a kezdeményezésemet.

Felvetésemre kedden megérkezett a válasz, amelyben arról tájékoztattak, hogy az M80-as út Szentgotthárd-Körmend közötti szakaszát a Vas megyeiek csak megyei matrica megvásárlásával használhatják. A válaszlevélben úgy nyilatkoztak: évente 5000 forintot nem szabad sajnálni a szóban forgó útszakasz használatáért, hiszen abból a pénzből épül és szépül megyénk úthálózata.

Számomra továbbra is elfogadhatatlan, hogy egy 2×1 sávos út használatáért fizetni kell, ezért mindent elkövetek azért, hogy a Vas megyében élők háztartásonként legalább egy személygépkocsival ingyen használhassák az érintett útszakaszt.

Írjunk sikertörténetet! Ha elégedettek az eddigi tevékenységemmel, 👉🏻aláírásukkal támogassanak Önök is, hogy indulhassak az előválasztáson!

Bana Tibor

Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s