További lépések szükségesek a Szombathely-Felsőőr vasútvonal ügyében

Megjött a válasz az írásbeli kérdésemre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr államtitkárától, Magyar Leventétől a Szombathely-Oberwart vasútvonal kapcsán. Kiemeltem, hogy a vasútvonal jelentős gazdasági, turisztikai és környezeti előnyökkel járna amellett, hogy egyszerűbb és megfizethetőbb közlekedési módot jelentene az érintettek, így kiemelten az Ausztriába ingázók számára.

Korábban felvettem a kapcsolatot a Szombathely-Oberwart vasútvonal Facebook-oldal létrehozójával, Ifj Cseri Tivadarral is, aki elismerésre méltó munkát végez annak érdekében, hogy a vasúti közlekedés visszaálljon ezen a vonalon. Írásbeli kérdésemhez nagy segítséget nyújtott a Nyugat.hu hírportál Józing Antal által jegyzett cikke, amelyben alaposan körbejárta a témát – ezt ezúton ismét köszönöm!

Bana Tibor, Vas megye ellenzéki országgyűlési képviselője

Magyar Levente államtitkár úr írásbeli kérdésemre adott, pár mondatos válaszából az derült ki, hogy a kormány a burgenlandi tartományi vezetés pozitív hozzáállásától teszi függővé a vasútvonal esetleges támogatását. Bízom benne, hogy ez nem azt jelenti, hogy nincs kormányzati szándék rá. A magam részéről az ügyben továbbra is megteszem, amit tudok.

Bana Tibor

Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s