Vállalják a felelősséget az oltások kaotikus szervezéséért!

Bana Tibor tegnap este írásbeli kérdésben fordult Gulyás Gergely miniszterhez az oltások beadása során tapasztalt komoly szervezetlenség miatt. Alább, a cikkben olvashatják az iromány teljes szövegét.

Tisztelt Miniszter Úr!

Ahogy arról bizonyára Ön is értesült, ma Szombathelyen a koronavírus elleni oltások beadása során elképesztő szervezetlenség volt jellemző. Idős, beteg és veszélyeztetett személyeket várakoztattak órákon keresztül az utcán.

Ezt követően a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője, Harangozó Bertalan kormánymegbízott ahelyett, hogy önvizsgálatot tartott volna, arrogáns és kioktató módon a saját és a hivatal felelősségét áthárította az idős emberekre.

A Vas Megyei Kormányhivatal felkészületlenségről tett tanúbizonyságot, amiben elsősorban a kormányhivatal és a minisztériumok vezetőinek felelősségét kell keresni. Azzal, hogy nem készítették fel az állami dolgozókat az oltások megszervezésére, emberek egészségét veszélyeztették. Ez megengedhetetlen! Tarthatatlan továbbá az is, hogy egyes sajtóhírek szerint az oltásra várók személyes adatait kifüggesztették a volt SZTK épületének falára.

Felszólítom a kormányt, hogy azonnal indítsanak vizsgálatot a fenti ügyekben! Vizsgálják meg, hogy miben hibáztak a kormányhivatal vezetői! Emellett felhívom Miniszter Úr figyelmét arra, hogy egy hivatal politikai vezetőjének – jelen esetben Harangozó Bertalan kormánymegbízottnak – vállalnia kell a politikai felelősséget a kialakult helyzetért és arrogáns, bántó szavaiért.

Kérdezem Miniszter Urat:

Kíván-e a Szombathelyen kialakult kaotikus állapotok és a személyes adatok nyilvánosságra hozatala miatt vizsgálatot indítani?Milyen politikai és hivatali felelősség terheli Ön szerint a kormányt, a Vas Megyei Kormányhivatalt és személyesen Harangozó Bertalant a kialakult helyzet miatt, illetve a sajtótájékoztatón elhangzott szavaiért? Kíván-e segítséget nyújtani a Vas Megyei Kormányhivatal dolgozóinak az oltások megszervezésében, akár egyéb állami és egészségügyi szervek bevonásával?

Várom érdemi válaszát!

Bana Tibor

Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vállalják a felelősséget az oltások kaotikus szervezéséért!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: “Nem a kormányhivatal, hanem az oltásra behívottak hibáztak” – KÖZÖSEN VAS MEGYÉÉRT EGYESÜLET

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s