Mi lesz veled, alapellátás?

Nemrég látott napvilágot a kormány új egészségügyi rendelete, amelyben a háziorvosi és a fogászati ellátást igyekeznek „megreformálni”. A rendelet a béremelés álcája mögé bújva hozza nehezebb helyzetbe a háziorvosi és fogászati praxisokat. Az orvosokat praxisközösségekbe kényszerítené, amiről a szakma és a dolgozók egyértelmű véleménye, hogy ez egy rossz és nagyon sok esetben kivitelezhetetlen elképzelés.

Vajon a kormány álságos terve az, hogy a lehető legkevesebb bértámogatást kelljen nyújtania a háziorvosi és fogászati praxisban dolgozóknak? Egyértelműen látszik, hogy az elmúlt években a kormányzati intézkedések abba az irányba mutattak, hogy leépítsék az állami egészségügyet és a betegeket a magánpraxisok felé tereljék.

Az elmúlt időszakban folyamatosan egyeztettem a szektor dolgozóival. A legtöbbször megfogalmazott vélemény az volt, hogy a friss rendelet nem fogja elősegíteni az alapellátás megújulását, hanem sokkal inkább a pályaelhagyást ösztönzi.Ezért újabb személyes találkozókat, egyeztetéseket kezdeményeztem a szakma képviselőivel, hogy az ő meglátásaik mentén, a betegek igényeinek megfelelő egészségügyi rendszert tudjunk kialakítani.

Bana Tibor

Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s