Biztonságos tekerést!

Ma határozati javaslatot nyújtottam be a biztonságos kerékpáros közlekedés érdekében. Ennek érdekében kötelezővé kell tenni a közoktatásban a KRESZ-szabályok oktatását, valamint ingyenes KRESZ-tanfolyamokat szükséges biztosítani mindazoknak, akik nem rendelkeznek jogosítvánnyal és kerékpárral veszik igénybe a főútvonalakat. Hasonló szabályozásra Európa több országában van példa.

Javaslataim között szerepel továbbá, hogy a kormány indítson egy kerékpárvásárlást támogató programot, hogy egyre többen használhassák a közlekedés e környezetbarát módját. Bízom benne, hogy javaslataim elfogadásra kerülnek, hiszen Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos ma érkezett kiadványcsomagja szerint a kormány is úgy gondolja: fontos a biztonságos kerékpáros közlekedés és fontos, hogy minél többen pattanjanak nyeregbe.

Érdeklődéssel várom, hogy képesek lesznek-e a kormánypártok egy ellenzéki javaslatot elfogadni, amely a közlekedők biztonságát szolgálja és még összhangban is van a kormány terveivel a kerékpározás tekintetében, vagy a Fidesz-KDNP pártpolitikai csatározásainak áldozatává válik határozati javaslatom is.

Bana Tibor

Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Biztonságos tekerést!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Bana Tibor válasza Révész Máriusznak – KÖZÖSEN VAS MEGYÉÉRT EGYESÜLET

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s