Egyesületünk az őrségiek mellett áll

Őriszentpéter Városának Önkormányzata nem támogatja a szénhidrogénkutató fúrást – derül ki a város hivatalos oldalára feltöltött polgármesteri közleményből. Őr Zoltán polgármester úgy nyilatkozott: a lakossági vélemények és a rendelkezésre álló konkrét információk is megerősítették abban, hogy a magas zajterhelés és levegőszennyezés rontja a helyi vállalkozók értékesítési lehetőségeit, valamint csökkenti a helyi lakosság komfortérzetét.

A Közösen Vas Megyéért Egyesület az elmúlt napokban több szakemberrel és őrségi lakossal egyeztetett, alaposan körbejártuk a kérdést. Bana Tibor, az egyesület elnöke Őr Zoltánnal is beszélt, többek között a beruházás várható negatív hatásairól. A polgármester biztosította arról Bana Tibort, hogy minden esetben a lakosság érdekeit fogja képviselni.

Üdvözöljük, hogy Őriszentpéter Városának Önkormányzata arra kéri az engedélyező hatóságot, hogy ne támogassa az engedélyezésre benyújtott projektet. Egyesületünk nem a befektetések ellen agitál, hanem azt szeretnénk elérni, hogy minden gazdasági beruházás kiemelten kezelje a környezetvédelmi és zöld szempontokat.

A Közösen Vas Megyéért Egyesület elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, éppen ezért azt szeretnénk, hogy a jelenlegi lineáris gazdasági szemlélet helyét a körforgásos gazdasági modell vegye át a jövőben.

Közösen Vas Megyéért Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s