Kerékpárutakat Vas megyébe!

Múlt héten a nagyvárosi biztonságos kerékpáros közlekedésről szóló javaslatomról számoltam be itt, a Facebook-oldalamon. A biztonságos közlekedéshez azonban nem elégséges, hogy a biciklisek kellő KRESZ-tudással rendelkezzenek, hanem elengedhetetlen, hogy 21. századi infrastruktúra is szolgálja őket. Azért fogok lobbizni, hogy Szombathelyen, valamint a várost és a környező településeket összekötve a lehető legtöbb bicikliútvonal épülhessen meg.

Az egyik legsürgetőbb a Szombathelyt Balogunyommal összekötő elmaradt kerékpárút megépítése. Az ügyben korábban ugyan hallani lehetett, hogy kiírtak egy pályázatot, azonban mindmáig egyetlen kapavágás sem történt az említett útvonalon. Éppen ezért a mai napon írásbeli kérdéssel fordulok Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez, hogy választ kapjak arra: mikor indulhat meg az elmaradt szakasz megépítése és mikor vehetik igénybe azt az ott élők.

Megyénk szempontjából kiemelten fontosnak tartom, hogy a legtöbb településen, az azokat összekötő útvonalak mentén, valamint a túraútvonalakon és a határátkelők felé is új kerékpárutak épülhessenek. A következő időszakban ezért a Közösen Vas Megyéért Egyesülettel karöltve, a lakosságot bevonva igyekszünk feltérképezni azon településeket és útvonalakat, ahol valódi igény mutatkozik erre.

A kerékpárutak nemcsak a helyben élőket szolgálhatnák, hanem jelentős lökést adhatnának a helyi idegenforgalomnak és a turizmusnak is. Vas megye hangjaként várom minden Vas megyei polgár vagy egyesület megkeresését, segítségét, hogy a lehető legszélesebb körű igényfelmérést végezhessünk, valamint valódi érdekképviseletet nyújthassunk a vasi kerékpárosoknak!

Bana Tibor

Vas megyei országgyűlés képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s