A Fidesz nem jött el az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésre

A kormánypárti padsorok üresen maradtak ma a parlamentben. Az ellenzék a járványhelyzet kezeléséről akarta beszámoltatni a kormány képviselőit, ám a távolmaradásukkal az Országgyűlés határozatképtelen volt. Bana Tibor álláspontja szerint az újranyitást észszerű keretek között és a megfelelő szabályokat betartva mielőbb el kell kezdeni. A labda a kormány térfelén pattog, őket kell rákényszeríteni a szükséges lépésekre.

A megfelelő járványügyi szabályok betartása mellett itt az ideje az üzletek észszerű újranyitásának. A turizmus-vendéglátás rendkívüli, beláthatatlan károkat szenved el. Azonban nemcsak a turizmus és a vendéglátás sínyli meg rövidebb és hosszabb távon a zárvatartást, hanem a hozzá kapcsolódó szektorok, valamint a beszállítók is.

“Azonnal vizsgálja meg a kormány, hogy milyen szabályok mentén lehetséges az újranyitás és azonnal kezdje meg a bezárások feloldását!”

Felszólítom továbbá a kormányt, hogy dolgozzon ki az újranyitást és az erre való felkészülést segítő támogatási és kedvezményes hitelezési programot, hogy megmentsük a vállalkozásokat és a munkahelyeket, hiszen sok vállalkozás számára az újranyitás sem lehetséges, mert felélték minden eddigi tartalékukat!

Bana Tibor, Vas megye országgyűlési képviselője, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s