Biztos, hogy ugyanazt a nyelvet beszéljük?

“Néha az az érzésem, hogy a kormány képviselőivel nem ugyanazon a nyelven kommunikálunk. Vagy csak egyszerűen képtelenek egy feltett egyszerű kérdést értelmezni és arra válaszolni? Néhány héttel nyújtottam be írásbeli kérdést arról, hogy miként kívánják kompenzálni azokat a szállásadókat, akik kimaradtak a törölt foglalásaik után járó 80%-os kompenzációból.”

Dömötör Csaba nagy művésze a mellébeszélésnek, ezt gyakorta tapasztalhatjuk a Parlament falai között, most írásban is láthattuk ezt. Dömötör a fideszes szokásokhoz híven öntömjénezéssel kezdte válaszát, ami a levél döntő hányadát kitette. Úgy érzem, írásbeli kérdésem lényegét nem sikerült megértenie, amelyben arra próbáltam rávilágítani, hogy a legnehezebb helyzetben lévő szállásadók maradnak ki a kompenzációból, mivel a kormány ilyen feltételrendszert szabott meg.

Az államtitkár szerint minden turisztikai szereplő egyenlően fontos számukra, azonban egyelőre azt látjuk, hogy a Fidesz holdudvarához közel álló hoteltulajdonosok megkapták a kompenzációt, de több ezer falusi turizmusban érdekelt szállásadó nem! Nekik szűkösek lesznek sajnos az ünnepek, sokan pedig a csőd szélére kerülhetnek.

Nem állok meg itt, hamarosan határozati javaslatot nyújtok be a kompenzációból kimaradt szállásadók megsegítése érdekében.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s