Emelkedő szemétszállítási díjak? – Újabb mutyi a láthatáron a Vas megyeiek kárára

Kedd éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt és Palkovics László az új hulladékgazdálkodási törvény tervezetét. Ennek értelmében a hulladékszállítást és -gazdálkodást elveszik az önkormányzatoktól és állami feladattá teszik. Azonban a jövőben nem az állam fogja ellátni a szükséges tevékenységeket, hanem azokat a trafikmutyihoz hasonlóan koncessziós eljárásban magánvállalkozásoknak szervezik ki.

Korábban Kopcsándi József szombathelyi önkormányzati képviselő kérésének eleget téve magam is igyekeztem utánajárni, mit tervez a kormány. Sajnos akkori félelmeim beigazolódtak az önkormányzati feladatszűkítés, vagyonvesztés és a koncessziós eljárások kapcsán.

A kormány a hulladékgazdálkodás időszerű reformjával indokolja a tervezett változtatásokat, azonban az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján joggal gondolhatjuk, hogy az elsődleges cél az önkormányzatok újabb büntetése és korlátozása, valamint a Fidesz-közeli üzletemberek, vállalkozások helyzetbe hozása.

Félő, hogy a most kialakított koncepció a szombathelyiek és a Vas megyeiek számára a szemétszállítási díjak drasztikus emelkedését hozza magával, ami az amúgy is magas lakhatási és mindennapi kiadások mellett komoly terhet jelenthet.

Abban biztos lehet a Fidesz, hogy árgus szemekkel fogjuk figyelni kollégáimmal a koncessziós eljárásokat, és amennyiben szabálytalanságokat vagy korrupcióra utaló jeleket tapasztalunk, megteszem a szükséges lépéseket!

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s