Milyen segítségre számíthat a szombathelyi Markusovszky Kórház?

November 3-án fordultam írásbeli kérdéssel az illetékes minisztériumhoz, hogy válaszokat kapjak arra: mi is történt az átvezénylések során a Markusovszky Kórházban. Arra is választ vártam volna Kásler miniszter úrtól, hogy milyen segítséget nyújt a kormány a szombathelyi kórháznak.

Rétvári Bence államtitkár úr válasza ismét csalódást keltő, hiszen mindössze kétmondatos válaszán túl csak a korábban a Markusovszky Kórház által kiadott közleményt juttatta el hozzám. Ezúton is jelzem Rétvári úrnak, hogy a közleményt magam is olvastam, azonban az abban foglaltak nem nyugtattak meg, mivel a Nagy Lajos kórházigazgató úr által leírtakkal szemben állnak az ott dolgozók, a mentők és a betegek elmondásai. A félelmeket megerősítette továbbá Bokányi Adrienn önkormányzati képviselő asszony családi története is a kórház leterheltségét és a kapacitáshiányt illetően.

Szeretném felhívni kórházigazgató úr és a fideszes politikusok figyelmét, hogy a Markusovszky Kórházat senki sem kívánja politikai haszonszerzésre felhasználni, hanem aggódunk és megoldást szeretnénk találni a kialakult helyzetre – a betegek és a Vas megyeiek egészsége érdekében. Ezt politikai oldaltól függetlenül, közösen kell megtalálnunk. A magam részéről továbbra is ezen dolgozom.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

*

Bana Tibor írásbeli kérdése 👉ITT olvasható, a válasz pedig 👉ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s