Bana Tibor nyílt levele a Vas megyei gyárigazgatóknak

Tisztelt Gyárigazgatók!

A koronavírus-járvány következtében egyre nehezebbé váltak mindennapjaink – az Önöké, cégvezetőké, a dolgozóiké és a vállalatoké. A vírus nem válogat az emberek és beosztások között, így ahogy Önök is tapasztalják, napról napra egyre több a fertőzött megyénkben, Szombathelyen vagy éppen az Önök cégénél. Sajnos a vírus terjedését egyelőre nehéz kordában tartani, azonban ezekben a napokban mindannyian ezen dolgozunk.

Az elmúlt időszakban sok megkeresést kaptam Vas megyei, elsősorban szombathelyi, főként ipari termelést folytató cégek dolgozóitól. Nem szeretnék és a jövőben sem áll szándékomban egy céget sem kiemelni vagy nevesíteni, célom a helyzet rendezése és megoldása.

A hozzám érkező panaszok szerint a dolgozók félnek, ami a járvány jelenlegi ütemét nézve érthető. Féltik saját és a családjuk egészségét. A munkavállalók arra panaszkodnak, hogy a gyáregységekben nem vagy csak részlegesen, adott esetben nem teljes körűen történnek meg a fertőtlenítések. Több olyan esetről is beszámoltak, hogy a beteget a gyártósor mellől vitték el, miután kiderült, hogy a koronavírus-tesztje pozitív értéket mutatott, majd ezt követően minden óvintézkedés és fertőtlenítés nélkül állítottak a helyére új dolgozót.

Kérem Önöket, tegyenek meg mindent dolgozóik védelme érdekében! Tudomásom szerint többük önként teszteli munkatársait, hogy kiszűrjék a lehetséges fertőzött és fertőző személyeket, azonban sokszor ez is későn érkezik. Azt is tudom, hogy a tesztek komoly logisztikai és anyagi terhet jelentenek Önöknek.

Éppen ezért a napokban határozati javaslattal élek az Országgyűlés felé, melyben kérem, hogy minden legalább 50 főt foglalkoztató, ipari termelést folytató vállalat kapjon támogatást valamilyen formában a gyári dolgozók folyamatos tesztelésére. Javaslatom pontos tartalmáról és szövegéről hamarosan a Facebook-oldalamon és az Országgyűlés honlapján is értesülhetnek.

Javaslatommal szeretnék hozzájárulni munkatársaik egészségének megóvásához, továbbá vállalatuk terheinek enyhítéséhez. Ezúton is további jó munkát és sikeres védekezést kívánok Önöknek!

Bízva együttműködésükben:
Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Közösen Vas Megyéért Egyesület elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s